Clockwork

Installation view: Clockwork, OBEN, Vienna, Austria, 2014



Julian Charrière and Julius von Bismarck's installation Clockwork was first created for the art space OBEN, in Vienna. Twelve concrete mixers, set-up in a circle in the center of the vast 19th century space, are filled with pieces, mostly stones, of various Viennese buildings. This “erosion machine” accelerates the urban decay. The man made rectangular shapes of the colliding stones are now rounded and transformed back to dust.

Installation view: Clockwork, OBEN, Vienna, Austria, 2014

Installation view: Clockwork, OBEN, Vienna, Austria, 2014

Installation view: Clockwork, INVENTO | As Revoluções que nos Inventaram, OCA - Parque do Ibirapuera, São Paulo, 2015

Installation view: Clockwork, INVENTO | As Revoluções que nos Inventaram, OCA - Parque do Ibirapuera, São Paulo, 2015